Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
Continental Rekreatie

Wat betekent de melding "U belegt buiten AFM-toezicht"?

Net als veel andere aanbieders van recreatief vastgoed moet Continental Rekreatie verplicht een vermelding plaatsen met ‘U belegt buiten AFM-toezicht’. In Nederland is het wettelijk verplicht om een AFM-vergunning te hebben als je investeringen aanbiedt. Echter is een AFM-vergunning niet nodig als er een vrijstelling van toepassing is. Die vrijstelling geldt bijvoorbeeld voor beleggingsobjecten van meer dan € 100.000.

Waarom dan een banner?

De vakantiewoningen die Continental Rekreatie aanbiedt als beleggingsobject vallen altijd buiten de vergunningplicht omdat deze meer dan € 100.000 kosten. In dit geval zijn wij wettelijk verplicht om de AFM vermelding te laten zien in onze reclame uitingen.

Wanneer de vrijstellingsvermelding niet (juist) is opgenomen en er wordt gesproken over beleggingsobjecten is er sprake van een illegale aanbieding. 

Meer informatie over AFM en de vrijstellingsvermelding vindt u hier.

Wat is AFM

AFM staat voor: Autoriteit Financiële Markten. De AFM houdt toezicht op de financiële markt, hier valt onder andere sparen, beleggen, verzekeren en lenen onder. De AFM houdt toezicht dat er vertrouwen heerst in de financiële markten en dat de markt op een duidelijke en eerlijke manier werk.

AFM